Yksilövalmennus

Tarjoan arkipäivisin yksilöllistä mindfulness-valmennusta luonto- ja hevosavusteisin menetelmin Tampereella ja lähikunnissa marras-joulukuun ajan. Yksilövalmennuksen kautta saat henkilökohtaista, juuri sinun tarpeitasi vastaavaa mindfulness-ohjausta.

Voit osallistua valmennukseen, vaikka sinulla ei olisi mitään ennakkotietoa mindfulness-menetelmistä. Yksilövalmennus sopii myös tilanteisiin, joissa haluat syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tietoisuustaidoista.

Mindfulness-yksilövalmennus on tavoitteellista toimintaa, jossa tavoitteet luodaan yhdessä ratkaisukeskeistä työtapaa toteuttaen. Tavoitteesi voi olla jokin pieni konkreettinen tavoite tai abstraktimpi unelma, jota kohti olet kulkemassa. Mindfulness-menetelmien avulla lähdemme yhdessä tutkimaan, kuinka nykyhetken kokemukset ja tietoisesti tehtävät ratkaisut auttavat sinua tavoitteiden saavuttamisessa. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla selkeää tavoitetilaa mielessäsi vielä valmennusta varattaessa vaan se voidaan määritellä yhdessä.

Millaisiin tilanteisiin mindfulness-valmennus sopii?

Yksilövalmennuksessa voidaan keskittyä mm.

- elämäntapamuutoksen toteuttamiseen,

- kehittämään stressinhallinnan ja tietoisen palautumisen keinoja,

- ehkäisemään uupumusta, masentuneisuutta tai ahdistusta,

- vahvistamaan itsetuntemustasi ja kykyäsi (itse)myötätuntoon,

- lisäämään tunne- ja kehotietoisuuttasi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukipilarina,

- parantamaan vuorovaikutustaitojasi suhteessa muihin ihmisiin tai eläimiin,

- kirkastamaan omia tavoitteitasi ja unelmiasi sekä

- kehittämään ongelmanratkaisutaitojasi, keskittymiskykyäsi ja luovuuttasi.

Mindfulness soveltuu myös tukimenetelmäksi terapian tai lääketieteellisen sairauden hoidon rinnalle akuuttivaiheen jälkeen.

Kenelle yksilövalmennus on tarkoitettu?

Lähtökohtana valmennukseen hakeutumiselle on utelias mieli ja kiinnostus tietoisuustaitojen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jokainen hyötyy tietoisen läsnäolon harjoittamisesta, koska se on niin perustavan laatuinen osa ihmiselämää ja hyvin henkilökohtaista. Seuraamalla eläimiä tai pieniä lapsia voit huomata, että he ovat tietoisen läsnäolon mestareita! Kyseessä on nimittäin taito, joka meillä jokaisella on vielä lapsena ollut, mutta jonka kasvaessamme kadotamme.

Olen terveydenhuollon ammattilaisena tottunut työskentelemään luontevasti erilaisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa - aina vauvasta vaariin. Siitä huolimatta näkisin, että juuri minun pitämät valmennukset sopivat erityisesti sinulle, joka koet kuuluvasi yhteen tai useampaan alla mainittuun ryhmään:

1. Työskentelet ihmisläheisessä, ajoittain vaativiakin asiakaskohtaamisia sisältävässä ammatissa joko suoraan tai välillisesti, kuten esimerkiksi hoito- tai kasvatusalalla.

2. Olet eläinten parissa toimiva ammattilainen tai harrastaja.

3. Olet kiinnostunut oppimaan, kuinka luonto- tai eläinavusteisia menetelmiä voidaan käyttää mindfulnessin rinnalla joko oman terveytesi edistämiseen tai työkaluna omassa ammatissasi.

4. Tunnistat itsessäsi erityistä herkkyyttä ja/tai introverttiin persoonallisuustyyppiin liitettyjä ominaisuuksia.

Mikäli olet epävarma, voisiko mindfulness-yksilövalmennus sopia sinulle, voit kysyä minulta lisätietoja sähköpostitse katri.rantala@toteemielain.fi

Miten yksilövalmennus toteutetaan?

Valmennuksen toteuttaminen luontoympäristössä tai hevosen läheisyydessä voimistaa mindfulness-harjoitusten tarjoamia rauhoittavia hyvinvointivaikutuksia. Lisäksi tällaisessa "seinättömässä" vuorovaikutustilanteessa vaikeistakin asioista on usein helpompaa puhua kuin kasvotusten vastaanotolla. Mindfulness-yksilövalmennus voidaan toteuttaa:

1. Luontoavusteisesti

  • Tampereen Kintulammin luonnonsuojelualueella, jossa pääsee tarpeen vaatiessa liikkumaan myös esteettömästi.
  • Omavalintaisessa luontoympäristössä Tampereen kaupunkiseudulla (Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi).

Tähän valmennukseen voit osallistua halutessasi koiran kanssa, jolloin voin ohjata sinulle myös koira-avusteisia mindfulness-harjoituksia.

2. Hevosavusteisesti (edellyttää aiempaa hevoskokemusta)

  • tallikäyntinä Tampereen kaupunkiseudulla (Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi) silloin, kun käytössäsi on oma/kaverin hevonen.
  • Aitotallilla Tampereen Terälahdella, jolloin mindfulness-harjoituksia tehdään nuoren vuonohevoseni Ellin kanssa.

Harjoitukset toteutetaan ensimmäisellä tapaamiskerralla maasta käsin, mutta jatkokäynnillä voidaan kokeilla mf-harjoituksia myös ratsain (Aitotallilla tämä mahdollisuus on vain ponikokoisilla ratsastajilla).

Hevosavusteisessa toiminnassa hevonen ei koskaan ole käyttöesine vaan yhteistyökumppani, jolla on lupa oman mielipiteensä ilmaisemiseen. Mindfulness-harjoituksissa hevonen toimii loistavana läsnäolon opettajana ja tunteiden peilinä. Mindfulness hevosen kanssa -verkkovalmennukseeni osallistuneet ovat kertoneet mindfulness-harjoitusten syventäneen heidän suhdettaan omaan hevoseen.


Hinnasto ja ajanvaraus

Marras-joulukuun ajan toteutan yksilövalmennukset edullisemmalla hinnalla, koska kerään valmennuksistani palautetta osana syventäviä mindfulness-ohjaajan opintojani.

Luonto- tai hevosavusteinen mindfulness-yksilövalmennus:

  • Ensimmäinen käynti 50 e/90 min (norm. 75 e). Hintaan sisältyy digitaalista materiaalia, jonka saat sähköpostitse viikon sisällä valmennuksesta tukemaan omatoimista harjoittelua.
  • Jatkokäynnit 35 e/60 min (norm. 55 e)

Huomioitavaa:

Hinnat sisältävät alv 24 %.

Hintoihin lisätään matkakulut 0,45 e/km, kun välimatka ylittää 30 km (ei koske palvelun toteuttamista Aitotallilla tai Kintulammilla).

Maksu hoidetaan Toteemieläimen verkkokaupan (Holvi) kautta etukäteen viimeistään 12 h ennen sovittua tapaamista. Maksu on samalla vahvistus varatusta ajasta. Alla olevasta painikkeesta pääset verkkokauppaan. 

Peruutusehdot:

Kun perut valmennuksen viimeistään 2 h ennen sovittua ajankohtaa, palautan maksun tilillesi täysimääräisenä (muista lähettää tilinumerosi minulle sähköpostilla katri.rantala@toteemielain.fi).

Peruuttamattomasta tai alle 2 h ennen tapaamista perutuista käynneistä pidätän 50 % käynnin hinnasta. Poikkeuksena ovat äkilliset sairaustapaukset, joista on osoittaa todistus.

Huomioithan myös, että mikäli varattua aikaa ei ole vahvistettu eli maksua ei ole suoritettu viimeistään 12 h ennen sovittua tapaamista, tulkitsen sen peruutukseksi.

Mikäli peruutus johtuu minun estyneisyydestä, olet oikeutettu saamaan palvelun puoleen hintaan toisena ajankohtana.

Hyvä tietää:

En ole vakuuttanut asiakkaitani yritykseni puolesta, joten suosittelen sinulle voimassaolevaa tapaturmavakuutusta.

Ota yhteyttä 

Ota yhteyttä sähköpostilla katri.rantala@toteemielain.fi tai oheisen lomakkeen kautta, niin sovitaan valmennuksen ajankohta (arkisin klo 9-15).