Hyvinvointiyrittäjä

Katri Rantala

Terveydenhoitaja (ylempi AMK), mindfulness-valmentaja

Heippa!

Kiva, että tulit tutustumaan sivuihini. Olen 36-vuotias perheenäiti ja eläinrakas luontoihminen, joka intoutui perustamaan oman verkossa toimivan yrityksensä loppuvuodesta 2018 sen jälkeen, kun mindfulness ja kiinnostus Green care -palveluiden kehittämiseen oli vienyt minut mennessään.

Työkokemusta olen kerryttänyt monipuolisesti sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreilla Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa vuodesta 2006 alkaen: sairaaloissa, avopalveluissa, lastensuojelussa, kotihoidossa, ikäihmisten ja kehitysvammaisten parissa. Viimeisimmät vuodet olen työskennellyt yksityisellä sosiaalipalvelualalla johtamis- ja kehittämistehtävissä. Yrittäjyyden polulle astuminen on ollut luonnollinen jatkumo urakehityksessäni, vaikka yrittäjänä toimin vielä sivutoimisesti - kuitenkin omaa intohimoani toteuttaen. 

Olen koonnut tälle sivulle tietoa mm. koulutustaustastani, luontosuhteestani ja mielenkiinnon kohteistani. Uskon, että laaja-alainen koulutuspohjani, työkokemukseni ja jatkuva haluni kehittää itseäni auttavat minua hyvin ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja (elämän)tilanteita.

Koulutukseni

2018 Tampereen aikuiskoulutuskeskus: Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Opinnäytetyö: Green care -toimintaa Kaukaharjukeskuksessa: Eläinvierailijat osaksi asukkaiden vireää arkea.

2014 Tampereen ammattikorkeakoulu: Terveyden edistämisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Tutkintoon sisältyi sosiaali- ja terveysalan johtamisen opintokokonaisuus (30 op). Opinnäytetyö: Työpaikkakiusaamisen esiintyminen yksityisessä kotihoidon palveluja tuottavassa yrityksessä

2007 Turun ammattikorkeakoulu. Terveydenhoitaja/sairaanhoitaja. Koulutukseen sisältyi Irti tupakasta -ryhmänohjaajan opinnot. Opinnäytetyöt (2 kpl): Isäryhmä esikoistaan odottavan isän tukena - toimintamalli ryhmän vetäjälle, Päiväkotilasten infektioiden torjunta

2015 Tampereen yliopisto (opinnot jääneet kesken). Yhteiskuntatieteiden kanditaatin ja maisterin tutkintoon johtava koulutus, pääaineena sosiaalityö. Sivuaineina mm. sosiaalipsykologia ja hoitotiede. Kanditaatin tutkielma: Osaamisen johtaminen sosiaali- ja terveysalalla.

Muu koulutus ja kurssit

(listattuna vain osa vuosilta 2018-2019)

2019 (Käynnissä) Tampereen kesäyliopisto. Mindfulness-ohjaajakoulutus (työelämään suuntaunut).

2019 Xamk - Avoin ammattikorkeakoulu. Green care -yrittäjävalmiuksia - verkkokurssi.

2019 Eläinkoulutuskeskus. Oppimispsykologian perusteet - teemana hevonen.

2019 Mindfulness-instituutti. Itsemyötätunnon taito -verkkokurssi.

2018 AnimalsTalk/Maiccu Kostiainen ja Ingela Nicklas. Eläinkommunikoinnin ja eläinten energiahoidon mestari.

2018 Joogakoulu Ong Namo. Energiahoitaja-koulutus (Kundalini Reiki Master).

2018 Eläinvoimaa ry. Hetkiä hevosen kanssa - 8 viikon mittainen mindfulness -verkkokurssi.

Terveydenhoitajana ja mindfulness-valmentajana

Olen mielelläni auttamassa asiakkaitani oivaltamaan, millaisia hyvinvointia lisääviä muutoksia he omassa elämässään tarvitsevat. Joskus riittää, että muutos tapahtuu vain henkisellä tasolla; asenteissa ja tavassa tarkastella itseään ja elinympäristöään. Sen oivaltaminen vaatii kuitenkin pysähtymistä ja syvää itsetutkiskelua, johon mindfulness-harjoitukset tarjoavat oivan työkalun. Näkemykseni on, että onnistuneeseen muutokseen päästään vain tietoisen prosessin avulla. Ja jokaisen kohdalla muutosprosessi on yksilöllinen.

Olen kiinnostunut pohtimaan kysymyksiä, kuten:

  • Mikä merkitys keho-mieli-yhteydellä on hyvinvointimme näkökulmasta?
  • Miten opimme tunnistamaan kehomme viestejä? Entä mitä sillä tiedolla teemme?
  • Miksi arjessa on niin tärkeää osata pysähtyä?
  • Milloin stressiä on sopivasti ja milloin sitä on liikaa?
  • Kuinka hyvin tunnistamme omat rajamme? Entä muiden ihmisten tai oman eläinystävämme rajat?
  • Miten tunnetietoisuus vaikuttaa vuorovaikutustilanteisiin ympäristömme kanssa?
  • Millaisia terveysvaikutuksia voimme saada luonnossa liikkuen?
  • Mitä eläimet voivat opettaa meille tietoisesta läsnäolosta?

Luontosuhteestani

Luonto ja eläimet ovat monelle ihmiselle erityisen merkityksellinen osa elämää. Sitä ne ovat myös minulle. Rakkaus eläimiin on tullut minulle synnyinlahjana ja erilaisia lemmikkejä minulla on ollut pikkutytöstä saakka. On selvää, että olen halunnut lisätä ymmärrystäni luonnon ja eläinten vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin myös ammatillisessa mielessä, joten pyrin jatkuvasti päivittämään omaa Green care -osaamistani erilaisten koulutusten ja itseopiskelun kautta.

Tällä hetkellä omia "terapeuttejani" ovat appenzellinpaimenkoira Benni, kissa Pina ja vuonohevostamma Elli, joka on nuoresta iästään johtuen vielä koulutusvaiheessa. Tavoitteena on saada Ellistä aikanaan meille loistava perheponi ja minun työtoverini - eli "terapiahevosen" uraa kohti ollaan kulkemassa.

Muita elämäntapaharrastuksiani ovat luonnossa liikkuminen ja jooga, jossa minua kiehtovat erityisesti kundaliinijoogan suuntautuneet harjoitteet (ns. tietoisuuden joogaa).

Toteemieläin Instagramissa

Instagramissa jaan tarinoita arjestani (toteemi)eläinteni kanssa, mutta sieltä löytyy myös luontoon, lapsiin ja hyvinvointiin liittyviä postauksia. Profiili löytyy nimellä @katrintoteemielain. TERVETULOA SEURAAMAAN!