Valmennusyrittäjä

Katri Rantala

Terveydenhoitaja (YAMK), sairaanhoitaja (AMK), mindfulness-ohjaaja, ammatillinen opettajaopiskelija

Heippa!

Kiva, että tulit tutustumaan sivuihini. Olen 40-vuotias perheenäiti ja eläinrakas luontoihminen, joka intoutui perustamaan oman valmennuspalveluita tarjoavan yrityksensä loppuvuodesta 2018 sen jälkeen, kun mindfulness ja kiinnostus Green care -palveluiden kehittämiseen aikuisväestön terveyden edistämisessä oli vienyt minut mennessään. 

Vuodesta 2006 lähtien olen työskennellyt monipuolisesti sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreilla, joten olen päässyt kokemaan ja näkemään erilaisia asiakasryhmiä ja työn tekemisen muotoja. Viimeisimmät vuodet olen työskennellyt sekä johtamis-, asiantuntija- että kehittämistehtävissä kotihoidossa ja asumispalveluissa, ikääntyvien ja vammaisten hoidon parissa. Esihenkilötaustani myötä kiinnostukseni työikäisten hyvinvointiin, aivoterveyteen ja oppimispsykologiaan on ollut jatkuvasti kasvussa. Sivutoimiseksi valmennusyrittäjäksi ryhtyminen ja ammatillisen opettajankoulutuksen aloittaminen onkin ollut luonnollinen jatkumo urakehityksessäni. 

Sanoisin olevani nykyisin melkoinen verkkokurssien ja tietokirjallisuuden suurkuluttaja. Aina, kun sopiva väli arjesta löytyy, niin uppoudun mielenkiintoisen kirjan tai kurssimateriaalin pariin. Valitsemani aihepiirit käsittelevät lähes poikkeuksetta joko eläinten tai ihmisten käyttäytymistä ja hyvinvointia. 

Valmentajana olen mielelläni auttamassa asiakkaitani oivaltamaan, millaisia hyvinvointia lisääviä muutoksia he omassa elämässään tarvitsevat. Joskus riittää, että muutos tapahtuu vain henkisellä tasolla; asenteissa ja tavassa tarkastella itseään ja elinympäristöään. Sen oivaltaminen vaatii kuitenkin pysähtymistä ja syvää itsetutkiskelua, johon etenkin mindfulness-harjoitukset tarjoavat oivan työkalun.  Olen kiinnostunut pohtimaan kysymyksiä, kuten: 

  • Mikä merkitys keho-mieli-yhteydellä on hyvinvointimme näkökulmasta?
  • Miten opimme tunnistamaan kehomme viestejä? Entä mitä sillä tiedolla teemme?
  • Miksi arjessa on niin tärkeää osata pysähtyä?
  • Milloin stressiä on sopivasti ja milloin sitä on liikaa?
  • Kuinka hyvin tunnistamme omat rajamme? Entä muiden ihmisten tai oman eläinystävämme rajat?
  • Miten tunnetietoisuus vaikuttaa vuorovaikutustilanteisiin ympäristömme kanssa?
  • Millaisia terveysvaikutuksia voimme saada luonnossa liikkuen?
  • Mitä eläimet voivat opettaa meille tietoisesta läsnäolosta?

Koulutukseni

Ammatillinen opettajaopiskelija (sosiaali- ja terveysala). Tampereen ammattikorkeakoulu. Valmistuminen kevät 2023.

Mindfulness-ohjaaja. Tampereen kesäyliopisto. 2020.

Palvelumuotoilukoulutus, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Tampereen aikuiskoulutuskeskus. 2018.

Terveyden edistämisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Tampereen ammattikorkeakoulu. 2014.

Terveydenhoitaja/sairaanhoitaja. Turun ammattikorkeakoulu. 2007. 

Luontosuhteestani

Luonto ja eläimet ovat monelle ihmiselle erityisen merkityksellinen osa elämää. Sitä ne ovat myös minulle. Rakkaus eläimiin on tullut minulle synnyinlahjana ja erilaisia lemmikkejä minulla on ollut pikkutytöstä saakka. On selvää, että olen halunnut lisätä ymmärrystäni luonnon ja eläinten vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin myös ammatillisessa mielessä, joten pyrin jatkuvasti päivittämään omaa Green care -osaamistani erilaisten koulutusten ja itseopiskelun kautta.

Tällä hetkellä omia "terapeuttejani" ovat appenzellinpaimenkoira Benni (ei onnistu sauvakävelylenkki ilman hänen loistoseuraansa), kissa Pina (kehräyskuningatar!) ja vuonohevostamma Elli, jonka myötä olen oppinut paljon nuoren hevosen kouluttamisesta. Tavoitteena on saada Ellistä aikanaan meille monipuolinen perheponi ja minun työtoverini - eli "terapiahevosen" uraa kohti ollaan kulkemassa. 

Toteemieläin Instagramissa

Instagramissa olen jakanut tarinoita arjestani (toteemi)eläinteni kanssa, mutta sieltä löytyy myös luontoon, lapsiin ja hyvinvointiin liittyviä postauksia. Tosin on myönnettävä, että yhä enää harvemmin haluan käyttää aikaani someen. Profiilini löydät nimellä @katrintoteemielain