Hyvinvointiyrittäjä

Katri Rantala

Terveydenhoitaja (ylempi AMK), luontolähtöinen mindfulness-valmentaja

Heippa!

Kiva, että tulit tutustumaan sivuihini. Olen 36-vuotias kahden lapsen äiti ja eläinrakas luontoihminen, joka intoutui perustamaan oman verkossa toimivan yrityksensä loppuvuodesta 2018. Tarjoamissani palveluissa painottuu valmentava, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja omaehtoiseen terveyden edistämiseen tähtäävä ohjaustapa.

Työkokemusta olen kerryttänyt monipuolisesti sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreilla Tampereen seudulla ja Varsinais-Suomessa vuodesta 2006 alkaen: sairaaloissa, avopalveluissa, lastensuojelussa, kotihoidossa, ikäihmisten ja kehitysvammaisten parissa. Viimeisimmät vuodet olen työskennellyt yksityisellä sosiaalipalvelualalla johtamis- ja kehittämistehtävissä. Yrittäjyyden polulle astuminen on ollut luonnollinen jatkumo urakehityksessäni, joskin yrittäjä toimin harrastuspohjalta ja sivutoimisesti.

Olen koonnut tälle sivulle tietoa mm. koulutustaustastani, luontosuhteestani ja mielenkiinnon kohteistani. Uskon, että laaja-alainen koulutuspohjani, työkokemukseni ja jatkuva haluni kehittää itseäni auttavat minua hyvin ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja (elämän)tilanteita.

Koulutukseni

2018 Tampereen aikuiskoulutuskeskus: Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Opinnäytetyö: Green care -toimintaa Kaukaharjukeskuksessa: Eläinvierailijat osaksi asukkaiden vireää arkea.

2014 Tampereen ammattikorkeakoulu: Terveyden edistämisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Tutkintoon sisältyi sosiaali- ja terveysalan johtamisen opintokokonaisuus (30 op). Opinnäytetyö: Työpaikkakiusaamisen esiintyminen yksityisessä kotihoidon palveluja tuottavassa yrityksessä

2007 Turun ammattikorkeakoulu. Terveydenhoitaja/sairaanhoitaja. Koulutukseen sisältyi Irti tupakasta -ryhmänohjaajan opinnot. Opinnäytetyöt (2 kpl): Isäryhmä esikoistaan odottavan isän tukena - toimintamalli ryhmän vetäjälle, Päiväkotilasten infektioiden torjunta

2015 Tampereen yliopisto (opinnot jääneet kesken). Yhteiskuntatieteiden kanditaatin ja maisterin tutkintoon johtava koulutus, pääaineena sosiaalityö. Sivuaineina mm. sosiaalipsykologia ja hoitotiede. Kanditaatin tutkielma: Osaamisen johtaminen sosiaali- ja terveysalalla.

Muu koulutus ja kurssit

(listattuna vuodet 2018-2019)

2019 (Käynnissä) Tampereen kesäyliopisto. Mindfulness-ohjaajakoulutus.

2019 (Käynnissä) Xamk - Avoin ammattikorkeakoulu. Green care -yrittäjävalmiuksia - verkkokurssi.

2019 Eläinkoulutuskeskus. Oppimispsykologian perusteet - teemana hevonen.

2019 Uskalla Innostua/Ilkka Koppelomäki. Saa mitä haluat -verkkokurssi.

2019 Mindfulness-instituutti. Itsemyötätunnon taito -verkkokurssi.

2019 Digiyliopisto. Verkkokurssibisnes Masterclass.

2018 AnimalsTalk/Maiccu Kostiainen ja Ingela Nicklas. Eläinkommunikoinnin ja eläinten energiahoidon mestari.

2018 Joogakoulu Ong Namo. Energiahoitaja-koulutus (Kundalini Reiki Master).

2018 Eläinvoimaa ry. Hetkiä hevosen kanssa - 8 viikon mittainen mindfulness -verkkokurssi.

Terveydenhoitajana

Olen mielelläni auttamassa asiakkaitani oivaltamaan, millaisia hyvinvointia lisääviä muutoksia he omassa elämässään tarvitsevat. Joskus riittää, että muutos tapahtuu vain henkisellä tasolla; asenteissa ja tavassa tarkastella itseään ja elinympäristöään.

Siksi yhdistän työssäni terveyden edistämisen ja henkisen hyvinvoinnin valmennuksen. Näkemykseni on, että onnistuneeseen muutokseen päästään vain tietoisen prosessin avulla. Ja jokaisen kohdalla muutosprosessi on yksilöllinen.

Olen kiinnostunut pohtimaan kysymyksiä, kuten:

  • Mikä merkitys keho-mieli-yhteydellä on hyvinvointimme näkökulmasta?
  • Miten opimme tunnistamaan kehomme viestejä? Entä mitä sillä tiedolla teemme?
  • Miksi arjessa on niin tärkeää osata pysähtyä?
  • Miten tunnetietoisuus vaikuttaa vuorovaikutustilanteisiin ympäristömme kanssa?
  • Millaisia terveysvaikutuksia voimme saada luonnossa liikkuen?
  • Mitä eläimet voivat opettaa meille tietoisesta läsnäolosta?

Luontosuhteestani

Luonto ja eläimet ovat monelle ihmiselle erityisen merkityksellinen osa elämää. Sitä ne ovat myös minulle. Rakkaus eläimiin on tullut minulle synnyinlahjana ja erilaisia lemmikkejä minulla on ollut pikkutytöstä saakka.

Tällä hetkellä omia "terapeuttejani" ovat appenzellinpaimenkoira Benni, kissa Pina ja vuonohevostamma Elli, joka on nuoresta iästään johtuen vielä koulutusvaiheessa. Tavoitteena on saada Ellistä aikanaan meille loistava perheponi ja minun työtoverini - eli "terapiahevosen" uraa kohti ollaan kulkemassa.

Muita elämäntapaharrastuksiani ovat luonnossa liikkuminen, meditaatio ja jooga, jossa minua kiehtovat erityisesti kundaliinijoogan suuntautuneet harjoitteet (ns. tietoisuuden joogaa).

Toteemieläin Instagramissa

Instagramissa jaan tarinoita arjestani (toteemi)eläinteni kanssa, mutta sieltä löytyy myös luontoon, lapsiin ja hyvinvointiin liittyviä postauksia. Profiili löytyy nimellä @katrintoteemielain. TERVETULOA SEURAAMAAN!